,

A ajuns Neluțu Varga la fundul sacului? Gest extrem făcut de patronul lui CFR Cluj pentru a obține licența UEFA

Posted by

Nu mai este niciun secret că CFR Cluj se confruntă cu probleme mari financiare, în ciuda faptului că domină de cinci ani la rândul campionatul românesc și are cinci trofee consecutive de campioană a României.

Cu datorii cifrate la circa 30 milioane de euro către acționarul majoritar, patronul Neluțu Varga a făcut un efort financiar uriaș și un gest extrem pentru a achita niște datorii ale clubului pentru a primi licența UEFA, iar echipa să poată juca în cupele europene.

Varga nu o duce prea bine financiar și a hotărât să amaneteze 10 apartamente dintr-un bloc aflat în construcție, lăsându-le garanție pentru un împrumut de 1.5 milioane de euro de la un alt om de afaceri din Cluj, iar antrenorul Dan Petrescu a contribuit și el cu 300.000 euro pentru achitarea unor datorii.

Bugetul clubului este unul de criză, iar conducerea feroviarilor taie cheltuieli de unde se poate, inclusiv de la salarii. De asemenea, o altă decizie extremă a fost renunțarea la charterul cu care erau duși jucătorii la meciuri și au optat pentru autocar, cu care s-au deplasat inclusiv la Constanța pentru jocul cu Farul, lucru care a dus la acumularea unei oboseli pe drum.

CFR Cluj se află pe locul 2 în play-off, la 4 puncte în spatele liderului Farul și la doar un punct în fața celor de la FCSB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *