Ediţia a 26-a a Galei Tânărului Actor HOP, program de tradiție al UNITER, s-a derulat recent la Alba Iulia.
Cei 25 de actori selectați pentru competiția finală – 13 artişti la secţiunea Individual şi 5 grupuri – au participat la ateliere de creație și masterclass susținute de artiștii Alexandru Dabija, Leta Popescu, Dragoș Buhagiar și Andrei Cozlac.
Întâlnirile au avut loc înaintea concursului, în perioada 26-29 august, la Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia și la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.
Sașa Pânzaru a câștigat titlul de cel mai bună actriță
La finalul Galei Hop, juriul a stabilit că premiul pentru cea mai bună actriță să îi fie acordat, actriței Sașa Pânzaru, din Cluj Napoca.

Sașa Pânzaru este un actor cu un mare talent și cu un mare viitor în acest domeniu.
După premiere, Sașa Pânzaru a vorbit despre modul în care s-a derulat acest concurs important pentru cariera ei artistică.
”Experiența a fost foarte frumoasă! Preselecțiile mi-au plăcut cel mai mult. Aș vrea ca toți tinerii actori să se înscrie la Gala Hop. Și chiar dacă nu trec de preselecții, să continue să se înscrie, să facă ceva în tema propusă. E fain! Să prindă lumea curaj, să fie full la preselecții”.
Tehnologia intervine tot mai mult în viața unui actor
Sașa a mai povestit că în lumea tehnologiei, un actor trebuie să cont tot mai mult de acest lucru.
Cel mai probabil, lumea teatrului clasic, unde actor intră pe scenă și spune un rol s-a terminat.
”Uite, înainte de participarea la Gala Hop parcă aș fi fost mai mult contra. Știu că la început, când am decis să particip (înainte să ne hotărâm noi să participăm la grup), mi-am făcut niște liste cu „Ce înseamnă artă versus tehnologie?”. Și mereu ziceam că tehnologia e important să fie utilizată cu scop, ca să deservească produsul artistic, că altfel nu e ok. Acum, după ce ne-am jucat un pic cu tehnologia și am văzut că se poate, mi se pare fain… mi se pare că se pot produce niște efecte pe care fără tehnologie nu le poți obține”, a mai declarat Sașa Pânzaru.
