Acasă EVENIMENTE A explodat numărul de infectări la Sânnicoară, satul unde preotul a umblat...

A explodat numărul de infectări la Sânnicoară, satul unde preotul a umblat cu Covidul. Câte persoane sunt raportate ca infectate

0

Pentru ziua de joi, 13 februarie 2022, Direcția de Sănătate Publică Cluj a comunicat pentru comuna Apahida, un număr de 145 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Defalcat pe satele comunei Apahida, localitatea Sânnicoară conduce detașat cu 65 de persoane infectate cu noul coronavirus, izolate la domiciliu sau internate în spital. Pe lista apare și preotul ortodox din sat, care a umblat cu obiceiul stropirii caselor cu apă sființită, celebrul ”Iordan”, fiind infectat cu Covid 19.

În localitatea Apahida, de trei ori mai mare ca și Sânnicoară, statistica arată că există un număr de 48 de cazuri de persoane infectate. În celelalte localități componente ale comunei Apahida, lucrurile arată mai bine. La Dezmir sunt 22 de cazuri, Câmpenești (8), Pata (0) și Corpadea (2).

Preotul a umblat cu Iordanul

Situația de la Sânnicoară arată cât de ușor se răspândește acest virus, mai ales dacă nu există responsabilitate și dacă nu respectăm normele sanitare de prevenție. Preotul ortodox din sat a umblat din casă în casă cu obieciul ”Iordanului”.

În paralel, soția acestuia nu se simțea bine și a fost internată în spital, fiind infectată cu Covid 19. După acest moment, preotul a început să se simtă și el rău și a avut frisoane. Testul efectuat a demonstrat că și acesta este infectat cu noul coronavirus.

Autoritățile sanitare din județul Cluj au declanșat o anchetă epidemiologică pentru a se stabili cu cine a intrat în contact preotul ortodox din Sânnicoară, județul Cluj, care este infectat cu Covid 19. De la începutul anului, preotul ortodox a umbla cu ”Iordanul”, obicei care presupune stropirea caselor cu apă sfințită.

Prefectul de Cluj, Tașnadi Szilard ne-a declarat că inspectorii sanitari încearcă să afle numărul de persoane cu care preotul a intrat în contact în această perioadă. Soția preotului din Sânnicoară, a fost și ea confirmată cu Covid 19, și a fost externată din spital marți, 11 ianuarie 2022.

„Ancheta încă nu este gata, se verifică dacă a avut loc vreo slujbă, la câte persoane și la cine a fost preotul în cauză. Însă, cu titlu preliminar pot să vă precizez faptul că atât preotul cât și soția sunt vaccinați cu 3 doze. Cu <Iordanul> (sper să nu greșesc în denumire) a umblat în perioada 30.12-04.01, iar soția preotului a fost testată în data de 05.01. Oricum, la casele vizitate, atât preotul cât și cei care îl însoțeau pe părinte au purtat mască, au păstrat distanța și nu au intrat în case. Duminica (09.01) s-a testat și părintele, iar după primirea rezultatului s-a izolat la domiciliu”, ne-a relatat prefectul Tașnadi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.