Cluj-Napoca, orașul de beton! A început „mazilirea” copacilor din Parcul Rozelor pentru „mastodontul” de 10 etaje deținut de Vasile Salanță

Mai mulți copaci din Parcul Rozelor au fost puși la pământ și chiar marcați pentru a face loc ansamblului rezidențial deținut de dezvoltatorul imobiliar Vasile Salanță, care ridică un bloc de zece etaje în zonă.

Un clujean a dezvăluit că mai mulți arbori au fost marcați și chiar doborâți la intrarea în Parcul Rozelor, prin intermediul grupului de Facebook Clujul Civic.

„Care ştiţi ce se face la intrarea în Parcul Rozelor? Au început să taie din sălcii şi am văzut câţiva din copacii aceia înalţi şi frumosi ca fiind marcaţi”, atrage atenţia un clujean.

Foaia Transilvană a scris în exclusivitate despre noul mastodont de zece etaje care a răsărit în Parcul Rozelor

Activistul de mediu, Adrian Dohotaru, spune că, cel mai probabil, copacii sunt însemnaţi pentru tăiere. Acesta îndeamnă persoana care a observat acţiunea să facă o sesizare la Primăria Cluj-Napoca şi la Garda de Mediu pentru a se verifica ce avize au, dacă au, şi cum sunt justificate. „O să mai merg şi mâine la faţa locului”, răspunde Dohotaru.

Mai mulți clujeni și-au exprimat dezamăgirea pentru faptul că se taie copaci într-un oraș care este poluat peste măsură. „Nimic nu îi mai opreşte!!!! Îngroparea Clujului în betoane e parcă singura ţintă”, răspunde cineva la postarea iniţială.

„Trebuie tăiați neapărat acei arbori pentru că fac prea multă umbră noului bloc…”, a mai comentat cineva.