,

A intervenit elicopterul pe pârtie. O tânără de 21 ani a fost dusă la spital

Posted by

O tânără în vârstă de 21 de ani a fost transportată cu un elicopter SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe Oradea, după ce a suferit un accident cu ATV-ul în zona pârtiei de schi Vârtop-Arieşeni, a informat, duminică, Salvamont Alba.

„Salvamont Alba a intervenit, duminică, la un accident de ATV în zona pârtiei de schi Vârtop-Arieşeni, unde salvatorii montani au fost solicitaţi pentru acordarea primului ajutor unei victime de sex feminin, 21 ani, din judeţul Bihor, care a suferit un politraumatism cu plagă frontală, traumatism de coloana vertebrală şi de bazin precum şi multiple escoriaţii.

În urma apelului la 112, a fost solicitat şi un elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Arad pentru evacuarea de urgenţă a victimei către UPU-SMURD Oradea”, se precizează într-un comunicat al instituţiei transmis AGERPRES.

Salvamont Alba doreşte să supună din nou atenţiei problema portului căştii de protecţie, atât pe pârtiile de schi, cât şi pe vehiculele de tipul snowmobil sau ATV, întrucât se constată o creştere a incidenţei accidentelor cu urmări majore asupra integritati utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *