CALEIDOSCOP

A murit cea mai în vârstă persoană din lume. A trăit până la 119 ani și a avut 5 copii

Cea mai în vârstă persoană din lume a fost o femeie din Japonia, care a murit la vârsta de 119 ani.

Foto CNN

Este vorba de Kane Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903, în prefectura Fukuoka, aflată în sud-vestul Japoniei. În 1903, frații Wright au efectuat primul zbor cu motor și Marie Curie a devenit prima femeie care a câștigat un premiu Nobel, potrivit digi24.ro.

Femeia a fost relativ sănătoasă până de curând și locuia într-un azil de bătrâni din zona natală, unde participa la jocuri de societate și rezolva probleme de matematică, potrivit Japan Times.

A avut cinci copii și administra mai multe afaceri

De-a lungul vieții, Kane Tanaka a administrat mai multe afaceri, inclusiv un magazin de tăiței și un magazin de prăjituri cu orez. S-a căsătorit în 1922, a născut patru copii și a adoptat un al cincilea.

Când Guinness World Records i-a acordat titlul de cea mai în vârstă persoană din lume, în 2019, Kane a fost întrebată care a fost cel mai fericit moment din viața ei, iar ea a răspuns: „Acum”.

Se trezea în fiecare dimineață la ora 6:00 și își petrecea după amiezile studiind matematica și exersându-și caligrafia.

Japonia are cea mai în vârstă populație din lume și aproximativ 86.500 dintre locuitorii săi sunt centenari, conform ultimei estimări a Ministerului Sănătății, din septembrie 2021. Cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată și a cărei dată de naștere a fost certificată a fost franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*