A murit cel mai bătrân român! Era din Cluj și avea o vârstă venerabilă

Posted by

Cea mai vârstnică persoană din România, era din județul Cluj, și avea 107 ani, zece luni și 11 zile.

Femeia a murit la Căminul de Bătrâni din Gherla, unde era internată de mai mulți ani. De altfel, pe pagina de facebook i se aduce un pios omagiu.

Pe trei mai, cei de la Căminul de Vârstnici din Gherla au scris pe facebook un mesaj despre ”doamna Mitzi”. ”Cea mai bătrâna femeie din România este din Gherla. Acum o avem în ngrijirea noastra la Caminul de Batrani „Zana Buna” din aceeasi localitate.Am reusit sa depasim aceasta perioada grea, cand boala a luat multe vieti si a afectat in special oamenii in varsta.Este bine .In 21 iunie speram sa i sarbatorim ziua de nastere la cea de a 108 aniversare. Nu a fost casatorita niciodata si nu are copii. Sa fie oare acesta secretul longevitatii?, scriau cei de loa căminul de bătrâni.

Ulterior, după doar șase zile, doamna Mitzi, pe numele ei Maria Ana Morariu, a decedat. Tanti Mitzi l-a cunoscut pe George Coșbuc, care îl vizita la Gherla pe tatăl ei si pe generalul Traian Mosoiu. În 1948 i-a fost naționalizată averea, apoi a dus o viață grea, în anii comunismului. Și bunicii ei au fost longevivi: 105, respectiv 106 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *