,

A murit cel mai cunoscut medic pediatru din Cluj Napoca. A salvat mii de copii

Posted by

În cursul zilei de joi, cunoscutul profesor doctor pediatru Nicolae Miu a încetat din viața.

Vestea a venit ca o bombă pentru lumea medicală clujeană dar și pentru zecile de mii de clujeni care aua pelat la serviciile cunoscutului medic pediatru.

Profesorul Nicolae Miu a trecut la cele veșnice
Profesorul Nicolae Miu a trecut la cele veșnice

Nicolae Miu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” în anul 1966.

Medic primar pediatru Lucica Cinezan, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, fostă studentă a profesorului dr. Nicolae Miu, a transmis un omagiu și sincere condoleanțe familiei.

„Azi este o zi tristă. O etapă, un capitol din viața și evoluția noastră ca medici se incheie. Dl. Profesor Miu nu mai este printre noi. Ca unul din foștii elevi, îmi exprim recunoștința pentru ce a însemnat pentru noi, pentru investiția neprețuită pe care a avut-o asupra noastră ca specialiști în pediatrie. Ne-a insuflat plăcerea diagnosticului diferențial, emulația celui mai bun clinician, apetența căutării și a studiului atent și informat. Avea darul de a descoperi discipoli talentați, strălucitori pe care îi iubea și îi canaliza pe drumul cel mai potrivit, azi medici consacrați și profesioniști. A clădit o școală de pediatrie – gastroenterologie solidă, a sădit generațiilor întregi de pediatri dragostea pentru aceasta nobilă specialitate. Iubea copiii și adora adolescenții cu fervoarea și frumusetea lor”, a anunțat pe o rețea de socializare medicul pediatru Rodica Cinezan.

Un medic de elită

Nicolae Miu a fost cunoscutul pentru harul său de a diagnostica și trata micii pacienți. Modul său de viață dar și caracterul său, aproape unic, mereu bucuros și mereu dispus să ajute l-au făcut foarte iubit de către clujeni.

”Efervescent, strălucitor, spirit cultivat și erudit, meloman, iubitor de muzica, ne-a încântat ani la rând cu cele mai frumoase Regaluri de pediatrie în diminețile de joi, cu prezentări magistrale urmate de muzica clasică și de sublima emoție. Avea caldura unui mentor bun dar exigent, ne învestea cu responsabilitate devreme, eram medici tineri și entuziaști și era frumos, peronalitate de falnic brad, avea umor spumos și caldura continuă a umui bonom. A salvat viețile multor copii, azi adulți care depun mărturie vie de recunoștință. Și-a dedicat viața pe altarul pediatriei. Zâmbetul cald, vocea baritonal impunătoare, albastrul infinit al ochilor , oratoria suplă, spontană și debordanta ideilor ne vor rămâne întipărite în suflet pentru întreaga viață! Dumnezeu să îl odihnească în Iubirea Vesnică pe Profesorul nostru drag Dl Profesor Nicolae Miu! Etern Omagiu și recunostinta. Condoleante familiei indurerate”, a mai scris medicul pediatru Lucica Cinezan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *