A murit după ce a căzut de pe blocul pe care lucra. Paramedicii de la SMURD nu l-au mai putut ajuta

Mai multe echipaje de pompieri au fost chemate să intervină la un accident de muncă, care s-a petrecut la un bloc de locuinățe de pe strada Constanti Brâncuși, din Cluj Napoca. Un muncitor care a căzut de pe respectivul bloc a decedat.

O autospecială și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Cluj au fost alertate ca urmare a căderii unei persoane de la înălțime de pe un bloc de locuințe situat pe strada Constantin Brâncuși din Cluj-Napoca.

”Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 14.20, iar la locul evenimentului pompierii au găsit un bărbat întins pe sol, care era inconștient și nu prezenta semnale vitale. Astfel, au fost început manevrele de resuscitare de bază până la sosirea ambulanței. După evaluarea făcută împreună cu echipajul SAJ s-a constatat că bărbatul de cca 30 de ani prezenta traumatisme incompatibile cu viața”, susțin pompierii clujeni.

”La data de 6 mai a.c., în jurul orei 14.20, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Cluj-Napoca au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident de muncă soldat cu decesul unei persoane. Conform primelor verificări, un bărbat de 31 de ani, din judeţul Constanţa, care desfăşura lucrări la acoperişul unui bloc din cartierul Gheorgheni, ar fi căzut de la înălţime”, transmit și polițiștii clujeni.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, urmând a fi stabilit modul de producere a evenimentului.