Acasă SPORT A murit Pelé! Puternicul ”rege” brazilian al jocului ”rege” a trecut în...

A murit Pelé! Puternicul ”rege” brazilian al jocului ”rege” a trecut în legendă

0

Pelé, regele brazilian al fotbalului care a câștigat un număr record de trei Cupe Mondiale și a devenit una dintre cele mai impunătoare figuri sportive ale secolului trecut, a murit la Sao Paulo joi, 29 decembrie 2022. El avea 82 de ani.

Pelé, regele brazilian al fotbalului, care a câștigat un număr record de trei Cupe Mondiale și a devenit una dintre cele mai impunătoare figuri sportive ale secolului trecut.

Portdrapelul „sportului frumos” se supusese unui tratament pentru cancer de colon din 2021. El fusese spitalizat în ultima lună din cauza mai multor afecțiuni.

Agentul său, Joe Fraga, a confirmat decesul.

Considerat pe scară largă drept unul dintre cei mai mari jucători de fotbal, Pelé a petrecut aproape două decenii încântând fanii și uimind adversarii ca cel mai prolific marcator al jocului cu clubul brazilian Santos și cu echipa națională a Braziliei.

Grația, atletismul și mișcările sale hipnotizante au fascinat jucătorii și fanii. A orchestrat un stil rapid și fluid care a revoluționat acest sport – un stil asemănător cu cel al samba care a personificat eleganța țării sale pe teren.

A dus Brazilia pe culmile fotbalului și a devenit un ambasador global al sportului său într-o călătorie care a început pe străzile din statul Sao Paulo, unde lovea cu piciorul o șosetă umplută cu ziare sau cârpe.

Alături de alte staruri

În conversația despre cei mai mari jucători de fotbal, doar regretatul Diego Maradona, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo sunt menționați alături de Pelé.

Diferite surse, numărând diferite seturi de meciuri, enumeră numărul total de goluri ale lui Pelé undeva între 650 (meciuri de campionat) și 1.281 (toate meciurile seniorilor, unele împotriva unei competiții de nivel scăzut).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.