A murit profesorul universitar Eugen Cucerzan de la USAMV Cluj

Profesorul de sociologie rurală de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), Eugen-Sandu Cucerzan, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani.

„Rectorul şi comunitatea academică a USAMV deplâng trecerea în neființă a domnului prof. dr. Eugen S. Cucerzan, profesor de filosofie şi sociologie rurală. Transmitem familiei îndoliate profunde sentimente de compasiune şi regret”, a menționat conducerea instituției.

Eugen-Sandu Cucerzan a fost specializat în filosofie, sociologie generală, sociologie rurală și etica afacerilor. Acesta s-a născut în 1940, în orașul mureșean Târnăveni, realizându-și studiile universitare la Facultatea de Istorie-Filosofie a Universității Babeş-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca.

Era profesor la USAMV, unde preda management şi inginerie economică în agricultură și cadru asociat la UBB și la Universitatea Avram Iancu. Profesorul universitar clujean a publicat zeci de cărți, studii în volume colective, lucrări de specialitate texte inedite și comunicări științifice.