,

A murit un lider important și respectat al comunității evreilor din Cluj

Posted by

Unul dintre cei mai respectați lideri ai Comunității Evreilor din Cluj, Robert Schwartz, a murit la vârsta de 79 de ani.

Acesta a ocupat funcția de prețedinte a Comunității Evreilor din Cluj din 2010 și a rămas în frunte până în ziua decesului. El a fost un important doctor în chimie și un cercetător renumit în domeniul farmaciei.

Și-a adus contribuția la cele mai importante obiective ale evreilor din Cluj, precum ridicarea Monumentului Memorial al Martirilor Holocaustului, renovarea Templului Memorial al Deportaților Evrei și inaugurarea noului Centru Cultural Evreiesc din Cluj.

„Născut în 1944 la Cluj, a supraviețuit Holocaustului ascuns în pivnița casei, împreună cu mama lui. A fost un om corect, demn și discret, dedicat comunității sale și spiritului multicultural specific al Clujului, o persoană stimată și apreciată. Absența sa este resimțită puternic de către evreimea clujeană.

Suntem alături de Anikó Schwartz, soția îndurerată a defunctului nostru președinte.

Înmormântarea va avea loc joi, 23 martie ora 11, la Cimitirul Evreiesc de pe strada Șoimului nr. 11. Fie-i memoria binecuvântată!”, anunță reprezentanții Comunității Evreilor din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *