A murit un reputat medic clujean!

Posted by

A murit un reputat medic clujean, Dr. Gabriel Traian Scridon, unul dintre cei care au fondat Institutul Inimii din Cluj-Napoca și respectat chirurg cardiovascular.

A murit un reputat medic clujean
A murit un reputat medic clujean

Comunitatea academică a Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu și lumea medicală din Cluj își exprimă omagiul și recunoscuștința la trecerea în veşnicie a reputatului conferențiar dr. Gabriel Traian Scridon, pentru o viaţă pusă în slujba cunoaşterii şi a respectului pentru valoare.

Mesajul transmis de conducerea UMF Cluj

„Medic primar chirurgie generală și chirurgie cardiovasculară, doctor în științe medicale, conferențiar universitar cu numeroase cursuri de specialitate în străinatate, a fost printre pionierii chirurgiei cardiovasculare din România și unul dintre fondatorii actualului Institut al Inimii Cluj-Napoca.

A fost șeful secției de chirurgie cardiovasculară între anii 2010-2017, precum și șeful Catedrei de chirurgie cardiovasculară a universității noastre.

A fost un coleg, un om și un medic adevărat, cu o viață pusă în slujba pacienților săi. A fost mentorul a nenumărați chirurgi cardiovasculari, care îl vor păstra veșnic în sufletele lor pentru profesionalism, umanism, prietenie și dăruire.

Domnul conferențiar va rămâne, în memoria noastră, un spirit profund, pentru care principiile sunt cele pe care se poate clădi o carieră valoroasă. Transmitem sincere condoleanțe familiei și aducem un pios omagiu celui dispărut. Dumnezeu să îl odihnească!”, transmite cei de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Profesorul Gabriel Traian Scridon este considerat unul dintre pionierii chirurgiei cardiovasculare din România.

Redactia Foaia Transilvană transmite condoleanțe familiei.

Dumezeu să-l ierte și să-l dihnească-se în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *