A venit primăvara în Grădina Botanică

Posted by

A venit primăvara în Grădina Botanică. Clujenii sunt așteptați în acest weekend să se bucure de temperaturile ridicate și de colecția impresionantă de plante deja înflorite la Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca.

A venit primăvara în Grădina Botanică
A venit primăvara în Grădina Botanică

Program de vizitare Grădina Botanică

Grădina Botanică din Cluj este deschisă zilnic, între orele 09:00 și 18:00.

De asemenea, programul de vizitare al serelor mari este între 09:00 și 17:00, ultimele bilete cu preț de vizitare al serelor se pot achiziționa până la 16:15, iar ultimii vizitatori vor intra la ora 16:45, au anunțat pe Facebook reprezentanții Grădinii.

Colecția de plante vii are peste 100 ani

Colecțiile de plante vii, colecția de semințe, dar și publicațiile științifice, împreună cu o importantă bibliotecă de profil, au fost înființate și întreținute în mai mult de 100 de ani. Toate acestea se constituie, printr-o fericită și unică combinație, în instrumentele de bază care susțin activitatea noastră pe toate planurile ei.

Colecțiile de plante vii au fost înființate și întreținute în mai mult de 100 de ani.

Despre Grădina Botanică

Grădina Botanică este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii si Patrimoniului Național din România în anul 2010.

Grădina conține pe teritoriul său peste 10.000 de specii de plante din toate colțurile lumii, fiind structurată pe mai multe sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic și medicinal. Flora și vegetația românească sunt reprezentate prin plante din câmpiile transilvane, Munții Carpați, Banat, etc.

Printre atracțiile grădinii se numără Grădina japoneză (o grădină în stil japonez cu un pârâu și o căsuță în stil japonez), Grădina romană cu vestigii arheologice din vechea colonie romană Napoca, printre care și o statuie a lui Ceres, zeița cerealelor și a pâinii, alături de plante cultivate care domină agricultura contemporană românească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *