Acasă ACCIDENTE Accident bizar pe strada Donath. Putea nenoroci mulți oameni. Dovada că mulți...

Accident bizar pe strada Donath. Putea nenoroci mulți oameni. Dovada că mulți nu știu să circule când efectuează virajele la stânga

0

Un accident destul de bizar a avut loc pe strada Donath, din cartierul Grigorescu, din Cluj Napoca.

Șoferul unui jeep cu numere de Alba, a intrat în depășire, fără să se asigure și a lovit frontal un alt autoturism care efectua virajul la stânga. În urma impactului, mașina care a depășit peste linia continuă, pe partea stângă a taximetrului a ajuns pe trotuar, care de regulă este intens circulat de pietoni.

Spre fericirea tuturor la momentul resectiv nu se afla nimeni pe trotuar.

Amândoi șoferi au fost găsiți vinovați

Din imaginile înregistrate se pot observa două autoturisme, un taximetru care efectua virajul la stânga, respectiv un autoturism de teren care circula ilegal, aflat în depășire pe linia continuă, pe partea stângă.

Potrivit jurisprudenței Poliției Cluj, în aceste situații se reține culpa comună a celor doi conducători auto. Primul taximetristul, care deși circula pe drumul cu prioritate avea obligația să se asigure din față și din spate, la efectuarea virajului la stânga. Dacă ar fi făcut asta ar fi putut evita accidentul produs de autoturismul de teren care circula ilegal.

Al doilea, șoferul mașinii de teren aflat ca pe câmp, a fost găsit vinovat pentru depășire ilegală peste linia continuă.

Practica Poliției Rutiere Cluj este întărită de mai multe sentințe judecătorești rămase definitive care au statuat în acest mod.

Au scăpat cu viață

La momentul producerii accidentului în autoturism se aflau două femei, mama și fiică, care nu au fost rănite. S-au ales doar cu o sperietură maximă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.