ACCIDENTE, EVENIMENTE

Accident în Florești pe strada Răzoare. Deși este alt primar problema traficului spre Cluj Napoca nu a fost rezolvată VIDEO

Un accident de circulație a avut loc în această seara pe strada Răzoare, din Florești. Din imaginile înregistrate de un martor rezultă că o mașină a ajuns într-un șant iar alta este tamponată pe marginea drumului.

Deși în Florești este o altă administrație politică, cu un alt primar, Bogdan Pivariu, nici acesta nu acesta nu a reușit să rezolve problema traficului din zonă.

În prezent, strada Răzoare, una foarte îngustă de altfel, este folosită pe post de șosea de centură, spre și dinspre Cluj Napoca. Din cauza traficului foarte mare și a ambuteiajelor de pe DN 1, mulți locuitori din Florești folosesc această stradă pentru a ajunge mai repede acasă.

Promisiunile politicienilor

La începutul anului 2020, fostul primar al comunei Florești, Horia Șulea a emis ordinul de asfaltare a străzilor de pe centura de Sud a comunei, Răzoare – Crizantemelor – Valea Garbaului sunt asfaltate în aceste zile. 

”Lucrările vor continua toata saptamana ! AȘA CUM AM PROMIS, a început asfaltarea pe Răzoare – Crizantemelor – Valea Gârbăului. Lucrările vor continua toată săptămâna ! AȘA CUM AM PROMIS, continuă curățarea la bordura, spălarea (străzilor din domeniul public) și dezinfectarea (tuturor străzilor) ! AȘA CUM AM PROMIS, continuă lucrările la realizarea Parcului de Joacă de pe strada Tautiului, cel cu o suprafață de peste 15.000 mp ! AȘA CUM AM PROMIS, continuă lucrările la modernizare Strada Eroilor – Lărgire – Acoperirea Văii Sanaslaului ! Toate acestea sunt proiecte demarate încă de anul trecut sau chiar din 2018. Starea de urgență nu înseamnă abandonarea unei comunități. Proiectele începute trebuie continuate, alături de lupta împotriva COVID-19 și luarea de măsuri optime pentru siguranța florestenilor!”, a anunțat primarul comunei Florești, Horia Șulea.

5000 de oameni locuiesc în zonă

Noul primar al comunei Florești, Bogdan Pivariu pare că nu alte idei pentru lărgirea străzii Răzoare, dar în schimb s-a preocupat de aducerea unei linii de autobuz în zonă. Potrivit Pivariu în zona Valea Gârbăului, strada Răzoare locuiesc între 5.000 și 6.000 de persoane.

În urmă cu câteva zile, noul primar anunța că încă se caută soluții pentru a introduce autobuz în zonă.

”Studiem o soluție bună pe partea de sud, care să lege mijloacele de transport de Drumul Național, spre podul N, iar de acolo pe banda dedicată din Cluj-Napoca. Pe la Metro ar putea ajunge pe Valea Gârbăului, pe sens unic de la biserică la Răzoare, ocolește VIVO, face dreapta și coboară spre DN 1.  Noua linie de autobuz ar urma să preia călătorii de pe Valea Gârbăului și strada Răzoare, adică circa 5 – 6000 de oameni. Aceștia fac acum eforturi și se duc până la Vivo”, a declarat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu. 

Foto: Daniel Spasenie/facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*