Achitare pentru omul de afaceri clujean Călin Mitică. Patronul de la 16 Februarie a fost exonerat de acuzațiile aduse de procurorii DNA

Posted by

Tribunalul Cluj s-a pronunțat miercuri seara, în dosarul de corupție care l-a vizat pe patronul firmei 16 Februarie din Cluj Napoca, Călin Mitică.

După opt ani de procese, omul de afaceri a fost achitat pentru mai multe infracțiuni. Judecătorul a ajuns la concluzia că pentru mai multe infracțiuni, probele nu au existat. ”Nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”, este articolul din Codul de Procedură Penală care care a fost invocat de judecătorul de la Tribunalul Cluj.

Achitare pentru Călin Mitică

Astfel, Călin Mitică a fost achitat pentru comiterea infracțiunii de C.M de instigare la abuz în serviciu în formă continuată.

De asemenea, omul de afaceri din Cluj Napoca, patron și al companiei Transferoviar Cluj a fost achitat pentru infracţiunea de complicitate la cumpărare de influenţă.

Pentru celelalte infracțiuni, procesul penal a încetat ca urmare a prescripției faptelor.

Pe parcursul celor opt ani de procese, Călin Mitică a susținut în permanență că nu este vinovat de comiterea acestor infracțiuni reținute în sarcina lui.

Sentința de achitare: fapta nu există

* În temeiul art. 396 alin. 5 şi 7 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C.proc.pen., dispune achitarea inculpatului C.M. cu privire la comiterea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă, prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 292 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 6 din Legea 78/2000 şi art. 5 C.pen. (secţiunea 5 a acuzaţiilor).

* În temeiul art. 396 alin. 5 şi 7 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.proc.pen., dispune achitarea inculpatului C.M cu privire la comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în formă continuată prev. de art. 47 C.pen. rap. la art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (secţiunea 2 a acuzaţiilor).

* În temeiul art. 396 alin. 6 şi 8 rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen., dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului C.M, cu privire la comiterea infracţiunii de dare de mită în formă continuată, prev. de art. 290 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 6 din Legea 78/2000, art. 35 alin. 1 şi art. 5 C.pen., faţă de intervenirea prescripţiei răspunderii penale (secţiunea 1 a acuzaţiilor).

* În temeiul art. 396 alin. 6 şi 8 rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen. dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului C.M. cu privire la comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 290 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 6 din Legea 78/2000, art. 35 alin. 1 şi art. 5 C.pen., faţă de intervenirea prescripţiei răspunderii penale (secţiunea 3 a acuzaţiilor).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *