,

Activitatea UPU Cluj în ultimul an. Câți pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale la urgență și câte cazuri critice au fost?

Posted by

Cu ocazia Zilei Internaționale a Medicinei de Urgență, care are loc pe 27 mai, Spitalul Județean Cluj și-a dat publicității bilanțul activității ultimului an.

La UPU Cluj lucrează 215 profesioniști, coordonați de medicul Cristian Ursu, iar activitatea din ultiimul an a însemnat 39.430 de pacienți consultați, din care 8.778 de cazuri critice.

Echipele de Terapie Intensivă Mobilă ale UPU SMURD Cluj, dispuse în mai multe puncte de lucru, au intervenit în 5.071 de cazuri critice. Echipa medicală a Punctului Aeromedical Jibou a intervenit în 752 de cazuri, din care 586 de cod roșu.

„Tuturor celor implicați în asistența medicală de urgență, medici, asistenți medicali, alte categorii de personal, le mulțumim pentru dăruire, altruism și perseverență. Le dorim cât mai multe realizări și izbândă în îndeplinirea nobilei lor misiuni, aflată în slujba comunității!”, a transmis Spitalul Clinic Județean de Urgența Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *