Connect with us

Hi, what are you looking for?

CALEIDOSCOP

Actorul român care l-a jucat timp de 25 de ani pe Winnetou

Unul dintre actorii care l-au jucat pe celebrul personaj Winnetou, din cărțile lui Karl May, este român.

Mircea Breazu a emigrat în Germania, după ce a studiat actoria în România, unde s-a conacrat în rolul lui Winnetou.

Pentru a avea un nume cu rezonanță mai sonoră, Breazu și-a luat al doilea nume: Benjamin Armbruster.

Mircea Breazu a fost foarte credibil in rolul lui Winnetou.

Mircea Breazu a fost foarte credibil in rolul lui Winnetou.

Actorul s-a născut în anul 1946 în Sebeș, însă și-a petrecut întreaga adolescență la Timișoara. El a studiat actoria în România la îndemnul mamei lui, tot actriță de meserie, și a reușit să se afirme în mai multe roluri de teatru și film.

”Nu m-am visat niciodată actor, deşi mama era actriţă. Eu speram să ajung un sportiv foarte cunoscut. Dar mama a insistat foarte mult ca eu să dau admitere la IATC. Mi-a spus: «Dragul meu, tu ai crescut cu mine în teatre. Chiar nu vrei să urmezi acest drum?». Până la urmă m-a convins”, a povestit ”Winnetou”.

A jucat în Dacii

După facultate, Breazu, alias Ambruster a fost distribuit în mai multe roluri din filme celebre, precum Dacii sau Făt Frumos, din filmul Tinerețe fără Bătrânețe, alături de nume grele precum George Motoi, Ana Szeleș sau Emanoil Pătruț.

De asemenea a mai fost distribuit în filmele Mihai Viteazul, Ulzana, Profetul, aurul şi ardelenii sau Jachetele galbene sau Bătălia pentru Roma, unde și-a dovedit calitățile incontestabile de cascador.

„Aşa este, sunt bornele carierei mele. Pentru „Tinereţe fără bătrâneţe” am participat la un casting extins, la capătul căruia am rămas doar eu şi Andi Herescu, iar doamna Bostan m-a ales pe mine. A doua zi, când m-am întâlnit cu Andi, a încercat să facă o glumă, dar nu prea i-a ieşit: “Ce să-i faci, eu am faţă de XXe siècle, nu de paysan”. Aluzie la faptul că Făt-Frumos era păstor la începutul poveştii.

L-a jucat 25 de ani pe Winnetou

Mircea Breazu a emigrat în Germania, în cursul anului 1979. În exil, actorul nu s-a resemnat. Dimpotrivă și-a schimbat numele iar ulterior a fost remarcat de organizatorii unor festivaluri dedicate westernului, el fiind distribuit în rolul lui Winnetou, scriu cei de la Sebesinfo.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești și al Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, în zona Km49,...

EVENIMENTE

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus...

EVENIMENTE

Celebra plajă din stațiunea Mamaia va fi amanejată în baza unei proiect realizat de un grup de arhitecți din Cluj Napoca, care au câștigat...