Acasă EVENIMENTE Acuzații dure pentru primarul Clujului, după demolarea statuii lui Iuliu Maniu. ”Se...

Acuzații dure pentru primarul Clujului, după demolarea statuii lui Iuliu Maniu. ”Se comportă ca un veritabil urmaș al comuniștilor”

0

Ludovic Orban a comentat decizia Primăriei din Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc, de a dărâma statuia lui Iuliu Maniu.

Politicianul a spus că în 2023 se vor împlini 150 de ani de la nașterea lui fostului deputat. Statuia lui Iuliu Maniu a fost ridicată la inițiativa academicianului Emil Burzo și s-a făcut cu ajutorul unei finanțări private în 2018. Stauia a fost realizată de sculptorul Ioan Marchiș.

„Un adevărat sacrilegiu. Emil Boc se comportă ca un veritabil urmaș al comuniștilor instalați la putere de tancurile sovietice, care i- au omorât sau le-au distrus viețile tuturor patriotilor care au jucat un rol in realizarea României Mari”, a mai scris Ludovic Orban, pe Facebook.

Statuia va fi repusă la locul ei

Emil Boc a declarat că statuia a fost dărâmată la cererea specialiștilor. Aceștia s-au opus mutării ei. Edilul a continuat prin a spune că statuia fostului prim-ministru este un monument valoros al orașului Cluj-Napoca și că va fi păstrată pe același amplasament.

„Având în vedere proiectul european aferent străzilor din zona Centrală (Kogalniceanu, Baba Novac etc), statuia a fost luată de pe soclu și așezată lângă zidul bastionului învelită într-o protecție de pânză pentru ca prin prin proiect se reface cota solului și soclul statuii, după care se repune pe poziție”, a declarat Emil Boc. Edilul a adăugat că întreg calendarul privind lucrările din zonă va fi comunicat luni, 30 ianuarie”, a spus Boc.

Statuia este în risc de deterioare

„Vă asiguram, încă o dată, de întregul nostru respect și apreciere față de marea personalitate a politicii românești, Iuliu Maniu. Specialiștii nu au recomandat mutarea statuii luate de pe soclu, pe perioada lucrărilor, în vederea evitării oricărui risc de deteriorare”, a precizat Emil Boc,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.