Adevărul despre suporterul lui U Cluj, arestat pentru tentativă de omor

Posted by

Tribunalul Cluj a admis cererea de arestare preventivă formulată pe numele unui bărbat din Cluj Napoca, acuzat de comiterea faptei de tentativă de omor.

Tribunalul Cluj a emis prea ușor mandatul de arestare
Tribunalul Cluj a emis prea ușor mandatul de arestare

Estre vorba despre Krishan Yosef, de  aproximativ 40 de ani, care a primit mandat de arestare pentru următoarele 30  de zile.

”Admite propunerea formulată de Parchetul pe lângă Tribunalul Cluj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului K. Y. (Krishan Yosef – n.n.), cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de tentativă la omor, … şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, …, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.11.2023 şi până la data de 24.12.2023, inclusiv”, se arată în mandatul de arestare emis de Tribunalul Cluj.

Ce spun procurorii

Anchetatorii clujeni au prezentat într-o scurtă stare de fapt, împrejurările care au condus la comiterea acestei infracțiuni.

Starea de fapt a fost reținută și la dosarul penal și a fost prezentată și în referatul prin care s-a cerut arestarea lui Krishan Yosef.

Bărbatul este un cunoscut suporter al echipei U Cluj, și nu a cauzat probleme niciodată.

”La data de 23 noiembrie 2023, în jurul orei 22.26, în municipiul Cluj Napoca, Calea Moților, pe trotuarul de la nr. 108, în contextul unui conflict spontan, numitul K.Y. a lovit-o pe persoana vătămată DA cu un obiect metalic (rangă sau levier) în zona capului, acțiune prin i-a cauzat leziuni traumatice care i-au pus în primejdie viața și care au necesitat pentru vindecare 65-70 de îngrijiri medicale. Actele de violență exercitate împotriva victimei, în public, folosind un obiect apt de a pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor, au condus la tulburuarea ordinii și liniștii publice”, a transmis pentru Foaia Transilvană, Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

”Teroristul din Mănăștur” este victima

În realitate lucrurile s-au întâmplat cu totul alfel. Krishan Yosef  se îndrepta spre casă, moment în care ar fi observat că un bărbat lovește o femeie.

În acel moment a decis să intervină și să o protejeze pe femeia cu pricina, de agresiunile la care era supusă. A intrat repede în curtea casei în care locuia, de unde a revenit cu o bară  de fier pentru se putea apăra pe el și pe victimă.

Sursele noastre ne-au mai precizat că în altercație, Krishan Yosef l-ar fi lovit în zona capului pe D.A.C., adică Adrian Dragoş C.

Bărbatul de 29 de ani este cunoscut și sub porecla ”teroristul din Mănăștur”. Victima este un bine cunoscut client al Poliției Cluj, el fiind condamnat pentru comiterea altor infracțiuni cu violență împotriva unor femei.

”La data de 07.04.2016, în jurul orei 16:00, a întrebuințat violențe fizice împotriva persoanei vătămate M.V.Ș. în timp ce se afla pe str. Batozei nr. 65 din Cluj-Napoca, cauzându-i acesteia leziuni care au necesitat 80-85 zile de îngrijiri medicale; la data de 17.08.2016, aflându-se în public şi fiind în stare de ebrietate, prin violențe și amenințări săvârșite împotriva unor persoane, respectiv prin adresarea de injurii şi violenţe către martora Z.C.A. şi prin deplasarea pe stradă cu o armă neletală de tip air-soft, pe care a folosit-o împotriva martorului C.M.C., a tulburat ordinea şi liniştea publică”, susținea procurorii în anul 2016, ca fapte comise de Costa.

Este un om care face voluntariat

Cei care îl cunosc pe Krishan spun că acesta este un om dedicat muncii sale, și nu este agresiv.

Face voluntariat în diferite proiecte caritabile. De exemplu, acum patru ani a coordonat proiectul ”Pădurea unor inimi românești”, prin care mai multe zeci de tineri din Cluj Napoca au plantat pomi.

„Începută în primăvară, acțiunea de împădurire dedicată Centenarului „U” Cluj, se bucură în continuare de susținerea partenerului principal, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (USAMV Cluj-Napoca).  Alături de aceștia, fanii Universității Cluj își propun să ofere cetățenilor orașului un mediu mai plăcut și mai sănătos dar și unul din cele mai îndrăznețe și frumoase „proiecte” din Cluj-Napoca, o pădure în formă de inimă pe strada Donath la granița cu Floreștiul”, se arată într-un comunicat de la vremea respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *