Adrian Oros: „Cumpăraţi produse româneşti, chiar dacă par că sunt mai scumpe”

Posted by

Ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, spune că „din punct de vedere administrativ este foarte greu să opreşti produse care vin din UE să ajungă pe rafturile magazinelor” însă îi încurajează pe români să cumpere produse româneşti pentru că astfel toţi banii rămân în ţară.

„Una dintre problemele mari pe care agricultura românească le are nu este aceea de a produce, pentru că fermierii din România ştiu să producă foarte bine, problema este a vânzării produselor şi aici aş vrea să fac o paranteză legat de promovarea şi vânzarea produselor româneşti.

Am văzut că în ultimul timp se pune tot mai mult această problemă şi din punct de vedere administrativ este foarte greu să opreşti produse care vin din UE să ajungă pe rafturile magazinelor.

Ceea ce putem face noi ca să grăbim vânzarea produselor româneşti, mă refer la noi, cumpărătorii, este de a căuta în mod responsabil să cumpărăm produse româneşti şi de a ne educa copiii atât în familie, cât şi în şcoală, aşa cum se face în orice ţară, să cumpere produse româneşti, chiar dacă uneori, cum îmi spuneau unii, produsele româneşti par că sunt mai scumpe decât cele care vin de afară şi mai ales în marii retaileri”, a declarat ministru Agriculturii sâmbătă, la finalul unei întâlniri cu fermierii din judeţul Alba, citat de news.ro.

Adrian Oros a explicat că prin cumpărarea de produse româneşti toţi banii rămân în ţară, iar o parte se întorc în pensii sau alte beneficii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *