Aeroporturile din România îi cer ministrului Transporturilor să redeschidă traficul aerian!

Posted by

Asociația Aeroporturilor din România îi solicită ministrului Transporturilor, Lucian Bode să deschidă traficul aerian internațional spre țările din Uniunea Europeană.

Cei de la Asociația Aeroporturilor din România susțin că în prezent, nu mai sunt valabile condițiile care existau la momentul adoptării Hotărârii 394/2020, privind privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Prin această hotărâre s-a luat decizia suspendării zborurilor aeriene spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii şi Turcia, şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din România.

”Vă rugăm sa analizați posibilitatea ridicării restricțiilor de suspendare a zborurilor în și dinspre țările  Germania, Austria și Confederaţia Elveţiană,  luând în considerare următoarele aspecte: numărul cazurilor active de infecție cu COVID-19  este pe un trend descendent,  raportat la numărul populației și la rata de vindecare, (Austria – 732 cazuri active, Confederaţia Elveţiană – 646 cazuri active, Germania 9.990 cazuri active date conform statisticilor; relaxarea restricțiile adoptate de către țările amintite: – Austria nu interzice zborurile din România, Confederația Elvețiană a deschis granițele țării începând cu 15.05.2020, Germania impune carantină pentru pax non-shengen, dar nu interzice zborurile din România; pentru exemplificare, menționăm că  Portugalia, Olanda și Suedia au deschis traficul aerian pentru toate țările UE”, se arată într-un comunicat al Asociației Aeroporturilor din România.

Reprezentanții acestei asociații susțin că tot mai mulți pasageri solicită reluarea zborurilor aeriene. ”Solicitările de reluare a zborurilor din partea pasagerilor,  care sunt într-un număr tot mai mare, mulți dintre aceștia având deja bilete achiziționate de la companiile aeriene. Relațiile economice și colaborarea strânsă cu mediul de afaceri și mediul      academic  pe care România le  are cu cele trei țări. Aviația civilă din România este unul dintre cele mai afectate domenii de pandemia Covid-19, iar reluarea zborurilor cu aceste țări ar aduce beneficii economice, nu doar aeroporturilor, ci și companiilor aeriene românești (TAROM și BLUE AIR) și de asemenea ar genera beneficii importante pentru întreaga economie a României”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *