, ,

Află unde se află „palma lui Dumnezeu”, cel mai mirific loc din România. E o destinație cu peisaje de poveste și unde semnalul la telefon nu există

Posted by

Unul dintre cele mai mirifice și spectaculoase destinații turistice din România este supranumit Palma lui Dumnezeu, o zonă desprinsă din povești, unde tehnologia nu a ajuns încă, iar semnalul la telefon este inexistent. 

Locația se află în județul Hunedoara, o zonă pe valea Râului Ponor care străbate Munții Șureanu, un loc de vis unde poți avea parte de un adevărat tratament pentru suflet grație peisajelor memorabile, iar unde timpul parcă stă în loc. 

Fundătura Ponorului este „Palma lui Dumnezeu„, unul dintre cele mai frumoase locuri din România, un loc pe care, din fericire, nu a fost prea colindat de români. Câteva case de lemn vechi și stâne, un platou înconjurat de dealuri și stânci, care oferă o panoramă superbă, potrivit apuseni.info.

Nu se poate ajunge cu mașina

Dacă v-ați propus să mergeți în vizită cu mașina, aflați că nu se poate ajunge acolo decât pe jos, pe un drum forestier de circa două ore.

La Fundătura Ponorului se ajunge de pe drumul ce duce spre Petroșani din Hațeg, iar din localitatea Ponor, pe un drum la stânga, se merge spre satul Federi. După câţiva kilometri de urcare, în faţa celor care aleg să viziteze această zonă, se întinde o fostă carieră de bauxită, de culoarea roşiatică, iar dincolo de ea, drumul se îngustează considerabil, devenind din ce în ce mai dificil de practicat.

Pe dealurile abrupte, localnicii au construit case mici, realizate doar din lemn și piatră. Oamenii de aici sunt gospodari, deși sunt destul de în vârstă, peste tot putând să întrezărești sălașe, clăi de fân, vaci, cai și sute de oi, păzite de localnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *