Agentul termic a revenit în calorifere la Cluj-Napoca

Posted by

Agentul termic a revenit în calorifere la Cluj-Napoca având în vederea scăderea bruscă a temperaturilor în judeţul Cluj.

Agentul termic a revenit în calorifere
Agentul termic a revenit în calorifere

Deși am trecut de mijlocul lui aprilie, iarna nu se lasă dusă din România, astfel că Regia de Termoficare a pornit din nou căldura în caloriferele românilor.

Temperaturile vor coborâ aproape de zero grade

Societatea de termoficare a decis să reia furnizarea agentului termic din cauza temperaturilor scăzute anunţate pentru următoarele zile, care dimineaţa vor coborî aproape de zero grade Celsius.

Furnizarea energiei termice pentru încălzire a fost oprită la începutul lunii aprilie, pe fondul temperaturilor ridicate. Însă scăderea temperaturilor și revenirea iernii i-au făcut pe cei de la Termoficare să repornească căldura.

Când se pornește agentul termic?

Ce spune actul normativ care reglementează furnizarea și utilizarea energiei termice.

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20:00-6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20:00-6:00”, se arată în cuprinsul Hotărârii nr. 425/ 1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice.

Frigul a revenit la Cluj

Joi dimineața, 18 aprilie, la ora 8:00, la Cluj-Napoca s-au înregistrat 5 grade Celsius în termometre.

Frigul a revenit de marţi la Cluj-Napoca şi în judeţ, iar vremea s-a răcit puternic, temperaturile fiind pe parcursul nopții sub 10 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *