,

Ajutoare umanitare oferite de Cluj-Napoca în valoare de 175.000 euro Ucrainei și Republicii Moldova

Posted by

În ședința ordinară a Consiliului Local de luni, 4 aprilie, a fost aprobat sprijinul pentru localitățile Solotvino (Ucraina), Novovolynsk (Ucraina), Chișinău (Republica Moldova), Ungheni (Republica Moldova) și Cahul (Republica Moldova) în contextul generat de fluxul de persoane provenite din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel, sumele vor fi utilizate pentru achiziționarea de materiale suport: alimente, medicamente, produse suport și electrocasnice (boilere electrice, plite, fierbătoare de apă). Acestea vor fi în valoare totală de 175.000 de euro.

„În semn de solidaritate cu eforturile depuse atât de autoritățile locale cât și de societatea civilă, municipiul Cluj-Napoca s-a alăturat demersurilor pentru a asigura suport cetățenilor greu încercați de conflictul din Ucraina. Le mulțumesc, pe această cale tuturor pentru implicarea exemplară de până acum! Acesta este un maraton, nu un sprint!

Finanțarea se va realiza din fondul de rezervă bugetară, aflat la dispoziția Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. Din această sumă, 60.000 de euro provin de la orașul înfrățit Dijon, Franța Ville de Dijon”, a declarat Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *