Acasă EVENIMENTE ALERTĂ în România. S-au descoperit 28 de focare de pestă porcină la...

ALERTĂ în România. S-au descoperit 28 de focare de pestă porcină la nivel național. Nici Clujul nu a scăpat

0

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) a publicat lista actualizată privind situația cu privire la evoluția pestei porcine africane în România.

Astfel, în intervalul 28 aprilie – 5 mai au fost înregistrate două focare noi în Buzău şi Vrancea şi au fost stinse 10 focare, iar în data de 5 mai mai erau active 28 de focare PPA, fiind afectate 23.868 porcine, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Clujul se află printre județele care au cele mai multe focare active, cu 3, alături de județele Bihor, Sibiu și Teleorman, câte două în județele Bacău, Sălaj și Vâlcea și câte unul în Arad, Buzău, Călărași, Giurgiu, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare și Vaslui.

Din 2017 şi până în prezent au fost stinse 5727 focare de pestă porcină africană.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 6.651 de cazuri la mistreţi în 41 de judeţe.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor.

În intervalul 28 aprilie – 5 mai au fost înregistrate 18 cazuri noi de PPA la mistreţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.