,

ALERTĂ MAXIMĂ 12 familii blocate în zăpadă, la Măguri. Au fost trimise forțe impresionate spre locul de unde s-a cerut ajutor

Posted by

O acțiune de salvare a 12 familii, rămase în zăpadă, în zona Măguri, a fost lansată sâmbătă seara.

Poliția Cluj a confirmat că spre locul cu pricina au plecat mai mulți salvatori și voluntari, cu mașini de teren, echipate pentru iarnă, pentru a salva cele 12 familii blocate în zăpadă.

”În jurul orei 18.00 a fost semnalat prin apel 112, faptul că pe drumul DJ107 T, în apropierea localității Măguri, comuna Maguri-Răcătău, se află blocate 12 autovehicule din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Drumul respectiv este închis circulației publice, fiind amplasat indicator în acest sens. La fața locului intervin echipaje de voluntari cu autovehicule de teren”, anunță un oficial al Poliției Cluj.

Din primele informații nu au fost raportate victime. Zăpada în zona respectivă are o grosime foarte mare. Imaginea este chiar de la Măguri, județul Cluj.

Vom reveni cu amănunte.

Recomandări pentru vreme grea

Pentru a preîntâmpina evenimente neplăcute, polițiștii transmit conducătorilor auto să respecte următoarele recomandări:

– înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la condițiile meteorologice și cu privire la starea drumurilor;

– să verifice starea tehnică a autovehiculului și să se asigure că acesta este echipat corespunzător;

Important! pentru a putea circula pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei autovehiculul trebuie să fie echipat cu anvelope de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *