Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRE PRINCIPALA

Aliații lui Boc din PSD Cluj s-au săturat de demagogia primarului. ”Lăsați betoniada …”

În timp ce primarul Clujului se plimbă prin parcurile modernizate cu o mare cantitate de baton, unde verdele naturii a dispărut, fiind înlocuit de griul cenușiu al pietrelor de granit sau de plăcile de beton, sute de clujeni așteaptă la cozi lungi pentru a-și putea înscrie copiii la creșe sau sau la grădinițe.

Un important lider din PSD Cluj, pare că s-a săturat de demagogia lui Emil Boc. Ovidiu Secară este președintele PSD Cluj Napoca și îi cere primarului să nu mai betoneze parcurile, și să facă creșe și grădinițe pentru copii.

”Astăzi m-am gândit să analizez cifrele reale ale grădinițelor și creșelor din municipiul Cluj-Napoca. Ne mândrim – la nivel verbal – cu facilitățile unui oraș de 5 stele, însă dacă ne aplecăm asupra faptelor, ce vedem? Cozi interminabile la înscrieri, cu nesiguranța obținerii unui loc pentru propriul copil. Ce poate fi mai umilitor pentru un părinte decât să nu poată să îi asigure propriului copil dreptul la educație, din lipsa locurilor?!”, a scris Ovidiu Secară.

600 de copii rămân fără loc la creșă și la grădiniță

Președintele PSD Cluj Napoca mai spune că un număr important de copii cu vârste preșcolare, vor rămâne acasă, deoarece numărul locurilor în grădinițe și creșe este mult prea mic pentru a acoperi necesarul.

”De exemplu, să analizăm cifrele de mai jos:
Total creșe – 20, înscriși – 2.184 de copii; Grădinițe – total 80 – dintre care 53 la stat și 27 la privat, înscriși – 11.602 de copii”, a scris Secară.

Liderul de la PSD Cluj Napoca a estimat că un număr de peste 600 de copii nu vor putea fi înscriși la creșe și la grădinițe pentru simplu fapt că nu există suficiente astfel de unități de învățământ preșcolar.

”La o matematică rapidă, la o grădiniță ar fi repartizați în medie circa 145 de copii, iar la o creșă, 109 copii. Cu restul ce facem? Îi ținem acasă? Până când? Sfat: Lăsați betoniada și creați locuri pentru copiii orașului nostru”, a spus Ovidiu Secară.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Zilele acestea, pe străzile Clujului poate fi văzută o mașină care este desprinsă din filmele cu Batman. În realitate, această super mașină a viitorului...

EVENIMENTE

Vineri dimineața, în cimitirul Mănăștur, din Cluj Napoca, a avut loc o adevărată dramă. O femeie, în vârstă de 47 de ani, a mers...

EVENIMENTE

Ediţia a 26-a a Galei Tânărului Actor HOP, program de tradiție al UNITER, s-a derulat recent la Alba Iulia. Cei 25 de actori selectați...