Afaceri de politician!!! Alin Tișe își construiește un parc fotovoltaic la Aghireșu. Va investi 4.5 milioane de euro

Posted by

Președintelele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe își construiește un parc fotovoltaic.

Tișe este vicepreședinte Partidului Național Liberal, și nu mai este de mult doar un politician, ci și un important om de afaceri.

De câteva luni, o firmă controlată  direct de Alin Tișe, respectiv, Central Investment Plaza (CIP) a obținut o autorizație de construire pentru un parc votovoltaic. Și nu orice fel de parc voltaic, ci unul de mari dimensiuni.

Alin Tișe construiește un parc fotovoltaic
Alin Tișe construiește un parc fotovoltaic

Datele oficiale, autorizate, se referă la un parc care va avea 13.100 de panouri fotovoltaice. Investiția se va derula pe un teren al lui Alin Tișe, din satul natal Aghireșu.

memoriu tehnic depus de firma lui alin tise
memoriu tehnic depus de firma lui alin tise

Puterea fiecărui panou fotovoltaic este de 0.55 kw. Acest lucru înseamnă că parcul fotovoltaic al lui Tișe, va avea o putere instalată de 7,2 MWh.

Societatea controlată de Tișe a mai anunțat că investiția se ridică la 4.5 milioane de euro.

Consiliul Județean Cluj a autorizat investiția președintelui Consiliului Județean Cluj

Pentru a executa această investiție, Tișe a avut nevoie de un teren foarte generos. Cu expunere la soare, vara, timp de mai bine de 12 ore.

Soluția găsită a fost chiar în Aghireșul natal, adică localitatea unde s-ar fi născut Alin Tișe.

Actele de la dosarul de autorizare arată investiția se va derula pe un teren de 53.300 de metri pătrați.

Terenul cu pricina se află chiar în spatele Stației CFR Aghireșu. Specialiștii consultați de Foaia Transilvană spun că locul ales este unul foarte bun.

De asemenea, parcul fotovoltaic va genera un profit generos, estimat la 70.000 de euro/lună. Acest lucru înseamnă că în mai puțin de patru ani, investiția de 4.5 milioane de euro, va fi amortizată.

Autorizația de construire a fost emisă de Consiliul Județean Cluj, în luna mai  2023. La fața locului, la Aghireșu, lucrările nu par că au început. Surse oficiale ne-au declarat că firma lui Alin Tișe nu a anunțat începerea lucrărilor.

În declarația de interese a politicianului liberal se arată că acesta deține calitatea de asociat și acționaar la Central Investment Plaza. Mai exact, Tișe deține toate cele 15 părți sociale, adică este unicul acționar.

Vom reveni și cu alte informații.

Declarația de interese a lui Alin Tișe
Declarația de interese a lui Alin Tișe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *