,

Alin Tișe devine scriitor. Titlul cărții este ”Poveste pentru tata”. Cunoscătorii spun că subiectul este aproape tabu

Posted by

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe s-a apucat să scrie cărți. Alin Tișe devine scriitor.

Carte Alin Tise
Alin Tișe devine scriitor.

Pe data de 5 septembrie 2024, Tișe își va lansat cartea care poartă titlul ”Poveste pentru tata”.

Titlul cărții nu a fost explicat de Tișe, mai ales că reprezintă un subiect sensibil pentru politician. Este cunoscut faptul că acesta a avut și are un cult pentru părinții lui.

”Sunt convins că mulți dintre voi vă veți întreba, ce l-a apucat și pe ăsta cu scrisul de cărți?! Unii veți zâmbi, veți spune că și alții au scris cărți pentru a urca în carieră, pentru a se valida, a se justifica, sau din alte varii motive pragmatice… «Poveste pentru tata» prezintă câteva din momentele trăite în viață, realități din spatele realității, dar și prima experiență personală în a-mi prezenta memoriile și gândurile….”, se arată în preambulul cărții.

De ce a scris cartea

Politicianul liberal a mărturisit că a scris această carte pentru că avea multe capitole neînchise din viața lui.

De asemenea, cartea este despre întâmplări petrecute între anii 2004-2024. Adică tot atunci când Emil Boc a fost ales pentru prima dată primar al Clujului, și când a început și ascensiunea politică.

.Mai trebuie menționat faptul că între Boc și Alin Tișe a existat o strânsă relație de prietenie. Primarul a fost chiar nașul de cununie al lui Tișe, cu prima soție, Camelia, decedată între timp.

Acum, spun surse avizate între Tișe și Boc s-a creat o falie. Una mare de tot. Tișe nu este de acord cu modul în care face politică Emil Boc.

”Aveam multe capitolele ale vieții neînchise. Pe care le-am clarificat, în parte, cu acest prilej. Iar acest lucru mi-a dat putere, mi-a alinat sufletul, mintea și m-a echilibrat emoțional. Mă simt mai puternic și mai asumat. Am simțit că aveam nevoie de așa ceva, pentru a reuși să-mi conturez personalitatea. Să fiu mai înțelept și mai tolerant. Mai puțin orgolios și deschis spre dialog. Să accept cu convingere că fiecare are părerea lui și că acest fapt este ceva firesc. Să nu îmi consum energia pe războaie și lupte inutile, preferând o pace strâmbă, în locul unui război drept”, mai scrie Tișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *