Alunecare masivă de teren în Cimitirul Mănăștur

Posted by

Alunecare masivă de teren în Cimitirul Mănăștur. Autoritățile locale au intrat în stare de alertă și monitorizează atent zona.

Alunecare masivă de teren în Cimitirul Mănăștur
Alunecare masivă de teren în Cimitirul Mănăștur

O bucată mare de pământ a luat-o la vale pe strada Govora din cartierul clujean Mănăștur, în urma ruperii de nori care a avut loc joi seara, 13 iunie.

Alunecarea de teren s-a produs lângă cimitir și sub capelă.

Boc a intervenit la fața locului

Primarul Emil Boc a intervenit la fața locului personal pentru a supraveghea zona, alături de viceprimarul Tarcea și de pompieri.

„Până în acest moment nu avem probleme legate de punerea în pericol a vieților oamenilor. Sunt câteva proprietăți afectate, în sensul inundării subsolurilor, cam 10 cazuri sesizate la ISU sau primărie.

Două alunecări de teren, una pe strada Uliului, fără a periclita casele, și una aici pe strada Govora unde mă aflu. Pe strada Govora, sub cimitirul Mănăștur. Nu există risc ca vreo proprietate să fie afectată, nici mormintele nu sunt afectate. Strada este parțial afectată”, a declarat Boc.

Zona în care s-a produs alunecarea a fost deliminată, iar vineri dimneața va interveni RADP pentru a readuce strada în circulație. A fost sesizată și Electrica deoarece sunt câteva cabluri afectate. Aleea care duce la capelă nu este afectată.

Este monitorizată întreaga zonă în continuare peste noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *