Amatorism administrativ la Pasajul Gării. Mamele cu cărucioare sau persoanele cu dizabilități vor trebui să învețe să zboare – FOTO

Pasajul Gării din Cluj-Napoca a fost proiectat pe genunchi, într-un stil amatoricesc, și nu poate fi utilizat de mame cu cărucioare sau persoane cu dizabilități deoarece nu există rambe dedicate decât pe o singură parte.

Clujeanul care a reclamat această situație pe grupul Clujul Civic se întreabă de ce la inaugurarea pasajului Gării nimeni nu și-a pus problema cum vor escalada scările malele cu cărucior sau persoanele cu dizabilități imobilizate în scaun cu rotile.

„Vin cu următoare dilema: la pasajul gării dacă la una dintre scări s-a făcut o bandă pt biciclete și cărucioare de ce nu s-au făcut la toate? Nemaivorbind ca și aceea a fost placata cu o gresie extrem de alunecoasă care face coborârea dificilă. Am surprins un tată însoțit de fiica lui care cară 2 biciclete pe scări.

Ma întreb dacă o d-nă cu un cărucior cu copil trece pe acolo cum escaladează scările? De persoanele cu dizabilități nici nu are sens sa amintim întrucat nu au nici o șansă. Oare în primăria Cluj cine s-a ocupat de recepția lucrării, sau de supervizarea proiectului nu gândește?

La inaugurarea pasajului a fost și primarul cu 5 mandate al Clujului d-nul Boc. Oare nu și-a pus problema cum poate fi tranversată respectiva zonă și de bicicliști ( pe care am înțeles ca ii iubește ), de cei cu dizabilități sau de persoanele cu cărucioare cu copii?”, a scris clujeanul Gabriel Tălnaci pe Clujul Civic.