,

Ambulanța Cluj este paralizată, la propriu! Atenție clujeni scapă cine poate! Câți angajați au coronavirus!

Posted by

După ce săptămâna trecută 33 de angajați de la Ambulanța Cluj au fost trimiși acasă, pentru că nu le-au fost prelungite contractele, și nu au mai fost reangajați, așa cum a promis Guvernul, acum alți nouă angajați au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit unor surse interne, printre cei nouă angajați infectați se află medici, asistenți medicali și ambulanțieri.

Directorul Serviciului de Ambulanță Cluj, Horia Simu a declarat pentru foaiatransilvană.ro că cei nouă angajați sunt asimptomatici. „Ei sunt acum în izolare la domiciliu. Noi, la Ambulanță de descurcăm cum putem. Azi avem concursurile pentru angajarea celor 33 de oameni trimiși acasă acum câteva zile”, a spus Simu.

Pe de altă parte, un angajat de la Serviciul de Ambulanță Cluj a povestit ce se întâmplă în interiorul instituției.

„S-au făcut teste la două ture, dar noi lucrăm în 4. În tură unu s-au confirmat 5 cazuri de COVID, iar la noi, în tură 4, sunt încă 4 confirmați.Mai sunt încă două ture la care nu s-au făcut teste, pentru că noi lucrăm 12 cu 24 de ore și 12 cu 48 de ore.Ieri lucrasem pe tură de zi, unde în vremurile bune eram câte 14 – 15 echipaje, când au fost și colegii angajați pe posturi temporare, cei 33 de oameni, dar ieri a fost horror. Eu lucrez pe echipaj de tip C, cu medic și asistent. În mod normal lucrăm cu 3 astfel de echipaje, dar ieri am lucrat numai cu două, pentru că și colegul și medicul erau cu COVID 19. De asemenea, ieri au fost două echipaje de timp C, și 6 de de tip B, cu șofer și ambulanțier. Situația devine critică. Lumea strigă la noi că nu ajungem, dar nu ai cum să acoperi atâtea cazuri. Majoritatea ne acuză că luăm bani de COVID și sporuri, dar nu s-au luat bani. Noi oricum ne făceam treaba și fără promisiunile astea ordinare. Mai mult rău ne-au făcut cu aceste promisiuni”, a declarat un ambulanțier, potrivit știridecluj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *