Acasă EVENIMENTE ANAF Cluj îi ”ucide” pe cei care ajută săracii. Să vă fie...

ANAF Cluj îi ”ucide” pe cei care ajută săracii. Să vă fie rușine! Strigătul de ajutor făcut de Raimonda Boian

0
Raimonda Boian și judecatoarea de la Curtea de Apel Cluj, Monica Sortan
Raimonda Boian este un om cu un suflet cât un munte. De mai bine de zece ani, în fiecare zi, Raimonda și oamenii care o ajută, toți voluntari, gătesc pentru săracii Clujului.
 
De menționat că unul dintre voluntarii care participă des la actiunile Raimondei Boian, este judecătoarea Monica Șortan, de la Curtea de Apel Cluj (foto – Raimonda Boiam – stanga și Monica Șortan – dreapta).
 
Fie că sunt lăsați să gătească la cantina Primăriei, de pe strada Emil Zola, fie la alte bucătării ale unor restaurante celebre din Cluj Napoca, oamenii săraci sunt convinși că la ora 16, pot primi o supă caldă și două, trei felii de pâine.

Banii rămân blocați la ANAF pentru 45 de zile

Acum, lucrurile tind să capete o altă turnură. Este bine de menționat că activitatea caritabilă a Raimondei, care poartă numele de ”o masă caldă”, se derulează strict cu ajutorul donațiilor.
 
Acest lucru nu va mai putea fi posibil, după ce ANAF, și ANAF Cluj, au anunțat că de la 1 ianuarie 2023, regulile privind donațiile, vor fi schimbate radical. Adică, dacă vrei să donezi, o faci la ANAF, iar de acolo banii ajung la Raimonda Boian, adică o perioadă nepermis de lungă, timp în care sute de oameni săraci vor fi grav afectați.
 
În această situație sunt toate fundațiile și asociațiile care derulează activități de binefacere.

”Multumesc, ANAF!”

Raimonda Boian a scris un mesaj din partea asociației pe care o conduce, și prin care lansează un strigăt de ajutor.
 
”Asociatia O Masa Calda isi sustine activitatea EXCLUSIV din sponsorizari de la persoane juridice si donatii de la persoane fizice. DACA acest ordin ramane valabil, sansele ca noi sa mai putem continua activitatea de la 1 ianuarie 2023 sunt ZERO. Nu vad sensul pentru care, din moment ce suntem in scrisi in Registrul asociatilor care pot beneficia de sponsorizari, care astfel sunt deductibile, ANAF devine intermediar pentru 45 de zile al banilor sponsorizati, doar ca sa verifice ca suntem în acel registru. 45 de zile pentru noi poate insemna inchiderea activitatii, deoarece atunci cand ramanem fara bani, apelam la sponsorii nostri sa ne ajute sa putem plati facturile. ACEST ordin anuleaza orice sansa de supravietuire a asociatilor mici, care nu au in conturi bani depozite pentru sustinerea activitatilor”, a scris Raimonda Boia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.