,

ANAF va relua procedura de blocare a conturilor începând cu data de 14 iunie! Atenție pentru cei care au datorii la Stat

Posted by

Potrivit unui anunț făcut de Agenția Națională de Administrare Fiscală, la 30 de zile după expirarea stării de urgență, instituită de șeful statului, Klaus Iohannis, se vor relua procedurile de blocare a conturilor datornicilor.

„Astfel, ulterior termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență, măsurile de executare silită prin poprire vor începe sau se vor continua conform dispozițiilor legale în vigoare, aplicându-se în mod corespunzător prevederile Ordinului Ministrului Finanțelor Publice 1.665/2020 (ordinul care reglementează sistemul e-Popriri – n. red.). Ținând cont de cele de mai sus, menționăm că implementarea sistemului informatic e-Popriri se va realiza după împlinirea termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență”, informează avocat.net.

La momentul instituirii stării de urgență ANAF a suspendat procedurile de instituire a poprilor conturilor persoanelor juridice sau fizice care au datorii la bugetul de stat. La momentul respectiv a fost luată decizia ca durata suspendării procedurilor de recuperare a datoriilor să se intindă pe toata durata stării de urgență și a încă 30 de zile, după.

n data de 14 iunie 2020 se vor relua popririle bancare pentru datorii fiscale, după ce va expira perioada în care acestea sunt suspendate, din cauza crizei generate de epidemia de coronavirus. Totodată, de la acea dată, sistemul e-Popriri va deveni funcțional, așa cum a confirmat, pentru avocatnet.ro, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Sistemul e-Popriri implică o înființare și o ridicare mai rapidă a popririlor bancare, dar și reținerea din conturi numai a sumelor datorate, fără a se mai depăși sumele trecute în titlurile executorii.

„Astfel, ulterior termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență, măsurile de executare silită prin poprire vor începe sau se vor continua conform dispozițiilor legale în vigoare, aplicându-se în mod corespunzător prevederile Ordinului Ministrului Finanțelor Publice 1.665/2020 (ordinul care reglementează sistemul e-Popriri – n. red.). Ținând cont de cele de mai sus, menționăm că implementarea sistemului informatic e-Popriri se va realiza după împlinirea termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență”, a transmis redacției noastre Serviciul comunicare, relații publice și mass media din cadrul ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *