Acasă EVENIMENTE Andrei Marga preia retorica Moscovei. Ambasada Ucrainei la București a reacționat

Andrei Marga preia retorica Moscovei. Ambasada Ucrainei la București a reacționat

0

Ambasada Ucrainei la București a reacționat după declarațiile aiuritoare făcute de Andrei Marga, în contextul invaziei Rusiei în țara vecină.

Marga a preluat ideea Moscovei, că părți din Ucraina ar trebui să cedate țărilor vecine printre care și România.

”Regretăm că fostul ministru Andrei Marga al unui stat european și democratic face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor. Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securității și stabilității pe continent.

Asemenea declarații sunt inacceptabile în nicio circumstanță. Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe”.

Medvedev înaintea lui Marga

Pe 28 iulie 2022, vicepreședintele Consiliului de Securitate rus, Dmitri Medvedev, a publicat pe Telegram o hartă a Europei în care Ucraina este împărțită între alte țări: Rusia, Polonia și România. Ministerul Afacerilor Externe de la București a calificat gestul drept propagandă.

Pe harta publicată de Dmitri Medvedev doar regiunea Kiev este etichetată drept Ucraina.

Medvedev susține că această hartă a fost creată de ”analiștii occidentali”, dar el nu a dat niciun nume.

Acum preia Marga, fostul agent comunist al DSS

Fost ministru de Externe și rector al celebrei universități clujene, Andrei Marga a publicat, recent, un mesaj prin care susține același lucru ca și Medvedev.

„Suntem aici cu o situație absolut specială și o spun cu toată răspunderea: Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbas și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări … Și închei cu aceasta, să fim foarte limpezi: cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America și cu Rusia, și cu Germania, și cu Ucraina, și cu China și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a spus Andrei Marga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.