, ,

Angajații CFR beau pe rupte la serviciu. O femeie impiegat a venit la muncă beată criță

Posted by

Un control de mare amploare a fost făcut de polițiștii de la Transporturi Feroviare, la mai multe stații de cale ferată din România.

Angajații CFR vin la serviciu sub influența alcoolului
Angajații CFR vin la serviciu sub influența alcoolului. Sursa foto: CFR Infrastructura

Polițiștii și inspectorii de la Autoritatea de Siguranţă Feroviară de la nivelul Autorităţii Feroviare Române au testat peste 1.000 de angajați de la CFR, pentru a stabili dacă au consumat alcool.

În cazul unor angajați au fost deschise dosare penale pentru consum de alcool la locul de muncă.

”Obiectivele acţiunilor au fost prevenirea producerii de evenimente/accidente feroviare, prevenirea riscurilor profesionale, protecţia sănătăţii şi securităţii lucrătorilor, eliminarea factorilor de risc şi accidentare, verificarea respectării serviciului continuu maxim admis pe locomotivă şi prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi substanţe interzise, în timpul serviciului, la bordul locomotivelor/automotoarelor, în trenuri, staţii de căi ferate, depouri de locomotive, revizii de vagoane şi halte de mişcare/călători”, se arată într-un comunicat al AFER.

Mecanicii de locomotivă au fost testați

În cadrul activităţilor preventive, au fost verificate cu etilotestul/alcoolscopul 949 de persoane cu atribuţii în siguranţa circulaţiei, de către reprezentanţii A.S.F.R. şi au fost verificaţi 180 de mecanici de locomotivă, în ceea ce priveşte depăşirea serviciului maxim admis pe locomotive.

Pe durata acţiunii, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni, fiind cercetate 10 persoane depistate în flagrant delict. Alte 8 persoane au fost duse la spital, în vederea prelevării probelor biologice de sânge.

Poliția Română a oferit și câteva exemple

La data de 28 iunie 2023, ora 11.00, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Braşov, în cooperare cu inspectorii de stat I.S.F. Braşov, au depistat un angajat în funcţia de electromecanic, care avea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Polițiștii de la Transporturi au testat peste 1000 de angajați de la CFR,
Polițiștii de la Transporturi au testat peste 1000 de angajați de la CFR, Sursa foto: Poliția Romana

De asemenea, la data de 22 iunie 2023, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Galaţi, în cooperare cu un inspector de stat I.S.F. Galaţi, în urma unui control inopinat şi testării cu aparatul alcooltest a unui şef de echipă de întreţinere, a rezultat faptul că acesta a consumat băuturi alcoolice. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal.

La data de 22 august 2023, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Brăila – Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Brăila, în cooperare cu un inspector I.S.F. Galaţi, au procedat la testarea cu aparatul alcooltest a unui electromecanic, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

O femeie impiegat a venit la serviciu beată criță

În timpul acestei acțiuni de maree amploare, polițiștii s-au confruntat și cu un caz mai special.

O femeie impiegat a venit la serviciu beată criță. Totul s-a întâmplat la data de 3 septembrie 2023. Poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Galaţi – Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Bărboşi au fost sesizaţi că o femeie, având funcţia de impiegat dispozitor în cadrul acestei staţii, s-a prezentat la intrarea în tura de serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.

”În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat faptul că a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acesteia la o unitate spitalicească din Galaţi, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabiliri alcoolemiei. În cauză, s-a întocmit dosar penal”, precizează IGPR.

2 răspunsuri

  1. Avatar Un fost ceferist
    Un fost ceferist
  2. Avatar Cercel Iulian
    Cercel Iulian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *