, ,

Angajații unei primării obligați să îi spele wc-ul Ștefaniei Ferencz. ”Blonda” lui Boc are de dat explicații la Parchet

Posted by

Angajații unei primării din județul Maramureș, au depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș, o plângere penală prin care primarul localității și Ștefania Ferencz, cunoscută ca ”blonda” lui Boc, sunt denunțați pentru abuz în serviciu.

Este vorba despre opt angajați de la Primăria Coroieni, județul Maramureș, înte care secretarul comunei, doi economiști și alte cinci persoane, care ocupă diferite funcții în organigrama UAT-ului respectiv.

”Doamna Ștefania este cunoscută și de blonda lui Boc, a fost consilier al domnului primar de Cluj iar acum este secretar general în Ministerul Afacerilor Interne. O doamnă care, vă spun sincer, ne-a tratat ca pe niște sclavi, fără a ne oferi nici măcar un pahar cu apă”, a declarat Luminița Tămășel Țurcaș, secretar Primăria Coroieni, județul Maramureș, unde Ștefania Ferencz are casa în care locuiește mama ei.

I-a pus să îi spele WC-ul

”Blonda” lui Boc, este acum secretar general la Ministerul de Interne, adjuncta lui Lucian Bode, implicat în fraudarea plagiatului susținut la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca.

Ștefania Ferencz este considerată drept ”adjuncta” lui Emil Boc, fiind propulsată de acesta în diferite funcții la Primăria Cluj Napoca. Cât timp Boc a fost premier, Ștefania Ferencz a ocupat funcția de secretar general adjunct al Guvernului României, cu rang de secretar de stat.

Angajații Primăriei Coroieni mai spun că primarul comunei și Ștefania Ferencz i-au pus să facă curat în casa, să spele wc-ul, iar mai apoi au fost acuzați că au furat aurul din casa.

În data de 24 august 2022 dânsul a dispus (primarul, n.r.) să ne deplasăm la aproximativ 200 metri de sediul primăriei la casa părintească a dnei Ferencz și să ajutăm să facă curățenie, spunându-ne că are obligații față de aceasta. Ne-am deplasat la fața locului toți cei 8 angajați care eram prezenți în instituție la ora 10. Dânsa ne-a repartizat pe fiecare la câte un loc din casa respectivă. Eu am fost repartizată la baie, să facem curățenie în baie. Doamna ne supraveghea în permanență. Nu ne-a servit nici cu un pahar cu apă având un caracter foarte distant față de noi. După ce am spălat WC-ul a venit la mine și mi-a spus că nu l-am spălat suficient și mi-a spus să revin asupra lui. Atunci m-am simțit foarte umilită. Și domnul primar a venit acolo, dânsul stătea în curte la umbră. La ora 16 am spus că plecăm că ni s-a terminat programul de lucru”, a declarat secretarul primariei comunei Coroieni, Luminița Tămășel Țurcaș, citat de un ziar online din Maramureș.

Nu e aurul, uite aurul

Secretarul comunei, al doilea în ierarhie după primar a mai declarat că a depus o plângere penală.

Referitor la aurul dispărut, secretara a spus că acesta a apărut a doua zi, fiind găsit de Ștefania Ferencz.

”Am recurs la o plângere împotriva primarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș pentru că a doua zi am fost acuzate de furt de către doamna Ștefania Ferencz și de către domnul primar, pentru că îi lipsesc bijuterii la doamna respectivă. Două angajate mai revoltate am spus că nu se poate, noi nu am furat nimic. Am zis că mergem la fața locului și să vedem în prezența noastră ce lipsește. Acolo au fost găsite, în casă. Sub nicio formă nu a fost niciun furt. Au fost găsite în prezența doamnei. Este inadmisibil ca într-o democrație să se întâmple asemenea lucruri, pentru că suntem plătiți din bani publici. Suntem plătiți să ne îndeplinim atribuțiile de serviciu, nu să facem astfel de servicii în timpul programului de lucru”, a continuat secretarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *