Acasă EVENIMENTE ANM: Se anunță frig și ploi în Transilvania în luna mai. La...

ANM: Se anunță frig și ploi în Transilvania în luna mai. La munte revine iarna

0

Meteorologii anunță ploi și frig în Transilvania, iar vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, însă vor fi oscilații de temperaturi notabile.

Astfel, săptămâna aceasta a început cu o vreme deosebit de rece, cu excepţia regiunilor sud-vestice unde valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. 

„Temperaturile maxime se vor încadra de la 6 la 9 grade Celsius în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei pânã la 22 grade Celsius în sudul Banatului şi al Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 8 grade Celsius.

Cerul va fi variabil în vestul şi nord-vestul ţãrii şi mai mult noros în rest. Astfel, va ploua în sudul, estul, parţial în centrul ţãrii şi izolat în rest. Ploile vor fi şi sub formã de aversă şi pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apă de peste 15-20 l/mp, iar îndeosebi în sud-vest vor fi însoţite de descărcări electrice„, anunță ANM.

De asemenea, în Carpaţii Orientali la altitudini de peste 1500 m, iar în restul zonei montane la peste 1800 m vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Local şi temporar vântul va avea intensificãri, cu rafale în general de 45-55 km/h. Dimineaţa şi noaptea izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Temperaturile vor reveni pe creștere doar spre sfârșitul lunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.