ANPC avertizează înaintea minivacanței de 1 Mai! Atenție la cumpărarea cărnii de mici

Posted by

ANPC avertizează înaintea minivacanței de 1 Mai! Mare atenție la cumpărarea cărnii de mici. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a făcut sâmbătă o serie de recomandări, în contextul zilei de 1 Mai, astfel încât această sărbătoare să fie prilej de bucurie, nu de neplăceri.

ANPC avertizează înaintea minivacanței de 1 Mai
ANPC avertizează înaintea minivacanței de 1 Mai

„Ca în fiecare an, românii marchează ziua de 1 Mai cu tradiționalii mici și bere. Pentru ca această sărbătoare să fie prilej de bucurie, nu de neplăceri, vă recomand să țineți cont de următoarele sfaturi”, scrie pe Facebook Paul Anghel, director general la Direcţia Generală Control şi Supraveghere Piaţă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), citat de Mediafax.

La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm carne de mici?

Astfel, la achiziționarea produselor alimentare verificați cu atenție aspectul cărnii tocate, nu cumpărați produse neetichetate! Eticheta trebuie să conțină informații despre ingredientele alergene și termenul de valabilitate. Refuzați produsele cu etichete lipsă, modificate sau expirate. Evitați achiziția de carne tocată din locuri neautorizate – riscați să cumpărați produse nesigure! La bere, verificați integritatea ambalajului, limpiditatea și data durabilității minimale.

Dacă petreceți ziua de 1 Mai în zone de agrement asigurați-vă că produsele sunt expuse în vitrine frigorifice funcționale. Ambalajele trebuie să fie intacte, iar etichetele să conțină toate informațiile necesare. Vânzătorii trebuie să fie echipați corespunzător și să respecte regulile de igienă. Verificați concordanța între prețurile afișate și cele de pe bonul de casă. Solicitați și păstrați bonul fiscal – este singura dovadă în cazul unei reclamații justificate!

În urma controalelor din anii anteriori, ANPC – Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a constatat nereguli grave, printre care utilizarea produselor expirate sau fără etichetă, comercializarea alimentelor cu urme de mucegai, folosirea de ulei ars și ustensile neigienizate, nerespectarea temperaturilor de depozitare și a condițiilor igienico-sanitare și lipsa informării privind alergenii sau proveniența produselor (proaspete vs. decongelate).

„Protejați-vă sănătatea și bucurați-vă de 1 Mai în siguranță”, încheie oficialul ANPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *