Inspectorii Protecției Consumatorilor din Cluj au descins la centrul comercial VIVO! Cluj și s-au șocat de ce au găsit. Aceștia au desfășurat o acțiune în zona food court-ului și au găsit inclusiv excremente de șoareci.
„Pe data de 04.01.2023, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a derulat o serie de acțiuni de control la 21 de operatori economici care își desfășoară activitatea în zona de food-cort din incinta mall-ului Vivo, din Cluj Napoca. Verificările s-au efectuat ca urmare a unei reclamații referitoare la neinformarea consumatorilor cu privire la substanțele posibil alergene, urmărindu-se modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu”, a transmis ANPC Cluj într-un comunicat.
Amenzi de peste 300.000 lei
În urma neregulilor constatate de echipa de control, au fost aplicate mai multe sancțiuni:
- 25 amenzi contravenţionale, în cuantum de 335.000 lei
- 16 avertismente
- oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 15.000 de lei
- ținând cont de deficiențele constatate, doi operatori economici au decis oprirea voluntară a activității, până la remedierea abaterilor
- oprirea temporară a prestării serviciilor în cazul a 3 operatori economici până la remedierea deficiențelor, respectiv: La Casa Ristorante Pizzeria Pane Dolce SRL, JFK Burger RD SRL, Lunch Box SRL.
Principalele nereguli găsite de inspectorii ANPC au fost următoarele:
- identificarea unei importante cantități de excremente de rozătoare, în spațiul de depozitare al făinii
- folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere rupte și corpuri străine
- comercializarea unor produse cu data limită de consum/data durabilității minimale depășită
- depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare și apelor minerale
- comercializarea unor produse cu ambalaje deteriorate
- folosirea unor vitrine frigorifice destinate băuturilor pentru depozitarea produselor alimentare
- lipsă menționării alergenilor, a declarației nutriționale la toate preparatele expuse spre comercializare
- comercializarea unor produse cu modificări organoleptice
- afișarea unei liste incomplete a ingredientelor
- folosirea unor materii prime cu arsuri de congelare în exces
- schimbarea stării termice a materiilor prime și semipreparate
- nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor.
După cum se poate observa în câteva imagini de mai sus, unii operatori au remediat deficiențele.
Lasă un răspuns