,

ANSVSA a aplicat amenzi de peste 550.000 lei pe litoral săptămâna trecută

Posted by

ANSVSA a descins pe litoralul românesc săptămâna trecutp și a controlat un număr de 47 de unităţi de alimentaţie publică, acordând amenzi de peste 550.000 de lei, din cauza abaterilor de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii.

În perioada 17 – 23 iulie, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare. Au fost verificate 235 de unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.

„În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar;nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 47 de unităţi, cu amenzi în valoare de 551.200 de lei. De asemenea, au fost emise 5 ordonanţe de interzice a activităţii şi o ordonanţă de suspendare a activităţii”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare în cantitate totală de 367 de kg. (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată).

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *