ANSVSA a făcut bilanțul acestui sezon estival pe litoral. Au fost acordate amenzi în valoare totală de 5 milioane de lei

Posted by

Bilanţul Comandamentului Estival 2023 al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a însemnat în acest an amenzi de aproape 5 milioane de lei, 22 de ordonanţe de interzicere a activităţii şi 11 de suspendare a activităţii

În sezonul estival, au fost verificate 2.245 de unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa.

Inspectorii sanitari veterinari au depistat deficienţe cu privire la comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a acestora şi lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Au fost sancţionate contravenţional 471 de unităţi, cu amenzi în valoare de 4.962.200 de lei. De asemenea, au fost emise 22 de ordonanţe de interzicere a activităţii, 11 ordonanţe de suspendare a activităţii şi 9 avertismente.

De asemenea, au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare peste 2.125 de kilograme de produse alimentare, printre care carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată.

„Echipele de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor împreună cu instituţiile partenere, au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reuşind să realizeze dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare”, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *