Anul școlar vine cu cheltuieli mai mari. La prima strigare: 1.000 de lei pentru un copil

Posted by

În acest an, fiecare părinte va plăti pentru un copil, peste 1.000 de lei pentru rechizite, uniforma, echipament sportiv, la care se adaugă obligațiile față de fondul clasei.

Deși nu este recunoscut oficial, acest fond al clasei există în toate școlile din Cluj. Din acest fond, învățătorul sau profesorul va cumpăra caietele auxiliare și toate materialele didactice de care este nevoie la clasă.

Anul școlar 2023-2024 vine cu costuri mult mai mari față de cei precedenți. Pornind de la prețul caietelor, stilourilor, creioanelor, cărților etc, totul este mai scump cu 30 la sută față de anul trecut.

Există foarte mulți învățători și diriginți, care la presiunea firmelor de profil și a editurilor de carte școlară, nu renunță la unele materiale auxiliare, obligându-i pe părinți sa le cumpere cu orice preț.

Primele cheltuieli ajung ușor la 1.000 de lei

Pentru începutul anului școlar, primele cheltuieli directe sunt estimate la 300-500 de lei, pentru un copil.

Apoi, în funcție de fiecare școală sau clasă, se vor adopta uniforme școlare pentru care părinții trebuie să plătească alte sume, care nu sunt deloc mici, dar și o sumă de bani pentru fondul clasei, care poate ajunge și la 250 de lei.

La final, dacă tragem linia putem vedea că pentru un copil, începutul de an școlar începe cu o cheltuială serioasă, de aproximativ 1.000 de lei.

Ghiozdanele pot ajunge și la 300 de lei

Prețul ghiozdanelor este și el unul destul de mare. Pornind de la 100 de lei, un ghiozdan mai aspectuos, cu mai multe buzunare și locuri cât mai ascunse, care le plac copiilor, poate să ajungă și la 300 de lei.

Ghiozdane pentru toate gusturile si toate buzunarele.
Ghiozdane pentru toate gusturile si toate buzunarele.

De asemenea, un stilou mai de slabă calitate poate fi cumpărat cu opt-zece lei, dar cele mai bune, se apropie de 50 de lei.

Uniformele școlare au și ele un preț piperat, de la 150-300 de lei.

Caiete, creioane colorate, creioane simple, bloc de desen sau acuarele, ajung și ele la 100 de lei.

De asemenea, pentru orele de sport, elevii trebuie să aibă un trening, care și el poate să coste între 100 de lei și câteva sute de lei.

O pereche de încălțăminte de sport, și o alta pentru școală, pot scoate din buzunarele părinților alte 300 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *