Anunțul așteptat de toți românii. Află când vor creşte salariile odată cu noua lege a salarizării

Posted by

Noua lege a salarizării ar putea fi amânată pentru anul 2025, cu toate că politicienii promiteau că va intra în vigoare la începutul anului viitor, proiectul e departe de finalizare.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Observator, ministrul Muncii a explicat care vor fi cele mai importante schimbări pentru cei peste un milion de bugetari.

Anul viitor, în România sunt patru rânduri de alegeri, iar potrivit legii, Guvernul României nu poate mări salariile bugetarilor cu 6 luni înainte. Asta înseamnă că nouă lege a salarizării ar trebui sa între în vigoare la 1 ianuarie cel mai târziu. Sindicaliștii sunt convinși că abia în martie 2024 va fi finalizat proiectul.

Ce spune ministrul Muncii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii: „Finalizăm partea de dialog social, după vom întra în discuţiile tehnice, vom continua cu partea de impact şi apoi vom trece efectiv în zona de negociere cu Comisia care să permită adaptarea, ajustarea salarizării în funcţie de anumiţi parametri specifici pentru fiecare unitate administrativ teritorială. Fiecare dintre unitățile administrativ teritoriale au un specific care depinde de număr de locuitori, serviciile publice pe care le au. Sunt localități care vin și cu servicii publice pe partea de sănătate, pe partea culturală”.

Ne dorim să aducem echitate, o ierarhizare corectă, să venim cu elemente noi, maxim 20% sporuri pe fiecare ordonator de credite, respectiv cu posibilitatea de a veni cu bonusuri pentru angajaţii performanţi„, a mai declarat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *