Apare un nou ghetou de blocuri în centrul Clujului. Milionarul Ștefan Berciu a cerut deja aprobare

Posted by

În zona străzii Dorobanților din Cluj Napoca, urmează să apară alte blocuri  de nouă etaje. Ghetou de blocuri în centrul Clujului.

De data aceasta, pe strada Dorobanților 114-118, milionarul Ștefan Berciu a cerut aprobare pentru construcția a două blocuri.

Ghetou de blocuri în centrul Clujului
Ghetou de blocuri în centrul Clujului

Primul dintre acestea va avea un regim de înălțime de nouă etaje. Al doilea, de doarșapte etaje. Consilierii locați trebuie să aprobe un plan urbanistic zonal.

Zona studiată este în suprafata de 5.477 mp. Cele două clădiri propuse vor avea regim de inaltime: (1-3S)+P+7E+R si (1-3S)+P+9E.

Accesul auto se face direct din strada de acces Calea Dorobantilor. Accesul pietonal se face direct din strada de acces Dorobantilor si din strada Episcop Nicolae.

Se propune realizarea unui drum de incinta, cu acces din strada Dorobantilor. Se prevad doua parcaje subterane pentru toate functiunile – 180 locuri. Se prevad accese pietonale amenajate care vor deservi accesele la spatiile comerciale de la parter, acceese la locuintele colective, puncte gospodaresti, parcaje subterane.

Berciu este asociatul Elenei Udrea. Ghetou de blocuri în centrul Clujului

SDC Imobiliare este firma omului de afaceri Ștefan Berciu, consul onorific al Republicii Burundi. Acesta s-a asociat cu Elena Udrea pentru a construi cartierul cu 10.000 de apartamente, din Someșeni. De acest proiect s-a ales praful, investiția fiind pentru moment abandonată.

Stefan Berciu vrea să construiască două blocuri pe strada Dorobanților
Stefan Berciu vrea să construiască două blocuri pe strada Dorobanților

Berciu este la ora actuală cel mai bogat dezvoltator imobiliar din Cluj.

Pentru acest nou ghetou, investitorul s-a angajat să ofere municipalității un spațiu administrativ de 150 de metri pătrați și 3 apartamente cu două camere la parter, toate semifinisate, pe post de locuințe sociale.

Proiectul SDC a primit avizul de oportunitate în ianuarie 2019, a primit avizul arhitectului șef din 25 august 2022, plus încă un aviz de completare în 24 august 2023.

Proiectul lui Ovidiu Turcu

Tot în zona respectivă, un alt milionar clujean, Ovidiu Turcu vrea să  construiască un două blocuri imense.

La adresa strada Dorobanților 84, Ovidiu Turcu apropiat al lui Vasile Dîncu, va construi nu un bloc, ci două. Unul va avea 16 etaje în total, din care patru în subteran unde se va construi un parking și un altul de opt etaje supraterane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *