Connect with us

Hi, what are you looking for?

EVENIMENTE

Apariție rară în Apuseni. A fost surprinsă o pasăre unică în România

O apariție rară a fost surprinsă de o cameră de monitorizare în Parcul Natural din Munții Apuseni, potrivit Romsilva.

Este vorba de o barză neagră, o pasăre rară unică în România, care a fost surprinsă în Parcul Natural Apuseni în timp ce bea apă.

„O barză neagră, apariție rară în țara noastră, profită de un ochi de apă într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, filmarea fiind realizată de o cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului. 

Barza Neagră este o pasăre migratoare de talie mare, răspândită în pădurile de amestec din zona carpatică, cu întinderi de apă în apropiere.

Aripile, gâtul și coada sunt negre cu reflexe metalice, abdomenul este alb, iar ciocul și picioarele sunt roșii. Cuibărește rar la noi în țară și migrează în sezonul rece în Africa”, au transmis cei de la Romsilva.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, iar din acestea 50.793 sunt păduri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

ADMINISTRATIV

Cel mai spectaculos și sălbatic drum montan, Transilvania Apusenilor – DJ 107I, este în plin proces de modernizare, iar lucrările se desfășoară într-un ritm...

EVENIMENTE

Temperaturile au scăzut vertiginos la sfârșit de iulie, iar iarna pare că și-a reintrat în drepturi în toiul verii. Astfel, într-o localitate din județul...

ADMINISTRATIV

Mai multe comune din județul Cluj, zona munților Apuseni, își vor reînnoi Planul Urbanistic General (PUG), iar Consiliul Județean plătește aproximativ 30.000 de euro pentru...