Apel disperat al unei mame către medicii clujeni: ”Vă rog nu îmi decuplați copilul de la aparate”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Un caz de un dramatism ieșit din comun se întâmplă în aceste zile la Clinica Medicală 1 din Cluj Napoca.

Un tânăr de 23 de ani, care se află intubat la aparatele de suport ventilator, riscă să fie decuplat deoarece medicii cred că el nu mai are nicio șansă să trăiască.

Drept urmare, în cursul zilei de vineri, mama tânărului a fost contactată de către medici care i-au spus că vor să îi decupleze copilul de la aparate. O rudă apropiată a tânărului ne-a contactat la redacție și ne-a rugat să ne implicăm în acest caz, deoarece este unul deosebit de dramatic.

„Ovidiu a venit la UPU pe picioarele lui și a acuzat dureri foarte mari de cap. După cîteva investigații, medicii l-au dus direct la terapie intensivă. Avea mai multe vene din cap înfundate. Vă spun asta ca un om care nu se pricepe la medicină. Asta era acum patru săptămâni. Între timp, nepotul meu a intrat în comă, iar acum, mama a fost anunțată că se intenționează să fie decuplat de la aparate deoarece nu mai are nicio șansă de viață. Mă gândesc că dacă mai există o cât de mică speranță, aceasta trebuie să îi fie dată acestui copil de 23 de ani”, a spus bărbatul, care este unchiul tânărului în cauză.

Este exclusă decuplarea

Contactată de Foaia Transilvană, profesorul doctor Claudia Gherman, directorul Spitalului Județean Cluj a exclus orice idee ca tânărul în cauză să fie decuplat de la aparate.

„Nici nu există așa ceva. Nu există lege pentru așa ceva. Cazul este unul foarte complex, iar acest lucru i s-a comunicat mamei. Dar vă asigur că nimeni nu va lua decizia de a decupla pacientul de la aparate. Suntem oameni. Nimeni nu îl va decupla de la aparate. Vă asigur de acest lucru”, a spus profesorul doctor Claudia Gherman.