,

Arafat, despre antivacciniști: „Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt în halat cu bisturiul în mână. I-aţi lăsa să vă opereze, să vă opereze copilul?”

Posted by

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a vorbit despre anti-vacciniștilor și le propune românilor care cred în mesajele propagate de cei care sunt împotriva vaccinului un „exerciţiu de imaginaţie”.

Arafat le cere oamenilor să își imagineze că antivacciniștii ar fi îmbrăcați în halat de chirurg și ar avea bisturiul în mână și îi roagă pe români să se întrebe dacă s-ar lăsa operați de aceștia.

„Poate că nu prezentăm încredere noi, cei care le spunem să se vaccineze, dar prezintă încredere cei care le spun să nu se vaccineze? Am cerut un exerciţiu de imaginaţie: aceste doamne, domnişoare, domni care ies şi spun nu te vaccina şi care nu au nimic cu medicina, imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg cu bisturiul în mână şi voi pe masa de operaţie. I-aţi lăsa să vă opereze?

Nu cred. I-aţi lăsa să opereze copilul dumneavoastră? Nu cred. Şi atunci de ce îi lăsaţi să vă propună soluţii despre vaccinare?

Aceşti oameni au indus populaţia în eroare. Aici nu e vorba de libera exprimare, aici e vorba, clar, de a veni cu informaţii false şi de a le răspândi în cunoştinţă de cauză, în final. S-ar putea să ne trezim că unii dintre ei sunt chiar şi vaccinaţi, dar vin şi îţi spun să nu te vaccinezi”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la TVR, scrie News.ro.

Medicul a subliniat că sfatul medicului trebuie să primezecă și că „soluţia optimă este să ajungem la a ne vaccina, cei care nu s-au vaccinat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *